dinsdag 17 september 2013

VAL D'ARGENT 2013 - Sainte-Marie-aux-Mines

Ook dit jaar weer afgereisd naar de Carrefour du Patchwork in de Elzas. Op donderdag begonnen in Ste-Marie, waar op 11 locaties de quilts hingen te wachten om bewonderd te worden.
In het culturele centrum hingen quilts van de 17e Quilt National, waaronder deze van resp. Sue Cunningham en Shoko Hatano: In het kerkje van Saint-Louis hingen drie Russische kunstenaressen:  Irina Voronina, Galina Krasnikova en Nelly Savelieva:
Verderop in een grote hal hingen quilts van o.a. SAQA-leden Gloria Hansen en Carol Chooney:Maar ook megaquilts van het Italiaanse duo DAMMS: 8,00 x 2,40 meter!


Gastland Denemarken was gestationeerd in de Madeleinekerk, met traditionele en Art quilts, waaronder dit werk van Brigitte Busk:


Ter promotie hadden ze ook een goede zangeres meegenomen, die voor de perfecte sfeer zorgde.


 Daarna nog een prachtige rit gemaakt door de Vogezen.


En toen terug naar het hotel om uit te rusten en te genieten van het "heerlijke" plaatselijk gerecht: Baeckeoffe (een soort aardappel-wortel-soep met stukken gekookt "vlees"); een foto zal ik jullie besparen. Tja, als je geen Frans kent, weet je ook niet wat je besteld...

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat een prachtige werken laat je ons zien! Ik kan me voorstellen dat het een zeer inspirerende reis was. Mooie natuur en schitterende quilts!

els zei

Wat mooi. Fijn dat je ons laat meegenieten. Wat zul je zelf ook genoten hebben.

marjolijn zei

Je hebt er prachtige werken uitgepikt. Ik vond zelf de wedstrijdquilts ook erg mooi, maar zeker die van Quilt National. Jammer dat ik je niet heb gezien!

Nienke zei

Jammer ik liep je ook mis, maar heb net zo genoten als jij!