woensdag 18 september 2013

VAL D'ARGENT 2013 - Sainte-Croix-aux-Mines, Lièpvre en Rombach-le-Franc

Op vrijdag naar Sainte-Croix gereden voor een vervolg van de Carrefour du Patchwork.
Als eerste een solotentoonstelling van Sophie Furbeyre; een combinatie van vilten en quilten:


Toen naar Villa Burrus; een prachtige villa met dito botanische tuin. Hier een solo van de Chileense Ingrid Schaub, gespecialiseerd in (shibori)verven.De derde locatie was weer een grote hal met werk van resp. Annette Bamberger (heel kleurrijk), Linda Colsh (grijstinten) en een serie werken van 50x50 cm, samengesteld door Dörthe Bach:
Bovenstaand werk is uit die serie en is van Bente Vold-Klausen.

Toen door naar het volgende dorpje, Lièpvre, waar vooral traditioneel werk hing. Maar ook een serie van Jana Haklova over bruggen:


En een collectie van het Franse quiltersgilde, waar fotograferen uiteraard verboden was, met werk van o.a. Françoise Marchadier en Nadine Vergues:Daarnaast ook nog drie Israelische quiltsters: Eti David (geen foto), Ita Ziv en Rahel Elran:Als laatste naar Rombach voor de monoprints van Nancy Crow en het verfijnde organza-werk van Susan Dahlberg:Nog een impressie van het mooie kerkje van Sainte Rosalie, met het angstaanjagende werk van Jean-Pierre Avonts-Saint Lager.Weer genoten van al het mooie en lekkere van de Vogezen en tot grote vreugde (totdat hij de prijs hoorde) van DH maar één dingetje gekocht...
Een Sew-Ezi naaimachinetafeltje!!!

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Echt een lust voor het oog! Deze dagen zou je niet willen missen......

els zei

Wat was er veel moois te zijn. Op deze manier zijn wij er ook een beetje bij. Bedankt voor het plaatsen.

Janny de Roo zei

Dank je voor het plaatsen van de foto's Chris !!

christina zei

dankjewel voor het meegenieten

Nienke zei

Oh dat tafeltje is een hele goede investering hoor, voor jaren! Ik ben er heel blij mee. En ook in de Elzas heb ik net zo genoten als jij, het was een goed jaar!!