vrijdag 14 juni 2013

SHIBORI: clamping

Het staat al lang op mijn to-do-lijstje en naar aanleiding van het artikel van Nienke in Quilt&Zo heb ik een paar proefjes gemaakt.


Ik heb het stof op verschillende manieren gevouwen en tussen glazen onderzetters van "de vreemdeling" gedaan. Daarna òf in een verfbadje gelegd òf met verf bedruppeld en later met sodawater overgoten.
En dit zijn de resultaten:


Deze is gevouwen en geverfd volgens de methode van Nienke.


In de lengte in vieren gevouwen en als driehoek opgevouwen. Over de lange zijde Turqoise gedruppeld en over de punt Barnsteen.


Dubbel gevouwen en dan als een driehoek, de punten bedruppeld met Turqouse en in een badje met Rode Jaspis (magenta was beter geweest, maar die was op!) gelegd.


Weer in vieren en dan vierkant opgevouwen en de tegenoverliggende zijden bedruppeld met Turqoise of Rode Jaspis. Na een half uur in een badje met sodawater gelegd.


Ik had nog een strook stof over, dus heb ik een proefje uit de Quilting Arts juni/juli 2013 gedaan.
De stof voorgeweekt in soda, uitgewrongen en dubbelgevouwen. Daarna gerimpeld in een bakblik gelegd en bestrooid met Procion verfpoeder (Rode Jaspis en Barnsteen). Mijn zeefje was te grof, dus er viel op plaatsen erg veel poeder.


Na een half uur heb ik er extra sodawater overheen gesprayd en afgedekt met plastic folie. De eerste foto is van de bovenste lap en de tweede foto is van de onderste lap. In het echt zijn de kleuren nog feller door overmatig verfgebruik.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel fraaie resultaten Christel, vooral ook de twee laatste zijn interessant!

Marrie-jette zei

Leuk om te doen he?

janneke zei

Super geworden. Staat ook nog op mijn To-do lijstje.