dinsdag 4 december 2012

WORKSHOP STERREN MAKEN

In het Australische blad Down Under Textiles vond ik een leuk artikel over het maken van medaillons.


Mini workshop:
Teken met een stift een vorm op een stuk wateroplosbaar vlies en span dit in een borduurring. Zet metallic garen op de spoel en draai de spoelspanning wat losser (halve slag).De bovendraad is van gewoon garen. Stik de buitenlijn drie keer door en maak in het binnengedeelte cirkels door zes keer rond te stikken. Zorg ervoor dat de cirkels elkaar overlappen. Als alles gevuld is, stik dan de buitenlijn nog drie keer door. Maak dan een zigzaglijn over de volledige breedte van de buitenlijn (raak de kanten goed!). Hecht af en spoel het vlies weg onder de kraan. Duw de vorm plat tussen keukenpapier en strijk hem als hij droog is. In het blad werd de vorm nog verder versierd met kraaltjes en als medaillon aan een ketting gehangen...

7 opmerkingen:

Christina zei

Wat een leuke ster is dat geworden. EN om em makkelijker in model te houden is het handiger om de ster, VOORDAT ie wordt uitgespoeld op schuimrubber met spelden vast te pinnen en dan met een plantenspuit het wateroplosbaar vlies oplossen. De ster zo laten drogen, dan blijft ie mooi in model. Ik bedoel niet te zeggen dat die van jou niet mooi in model is, maar het werkt gewoon veel handiger.

Hannie de Beer zei

Een prachtster! Mooi om er zo een aantal in de kerstboom te hangen?

marjolijn zei

Oh, dat is een leuke ster geworden. Die kan zo in de boom hangen. En wat Christina zegt, opspannen op piepschuim (ik denk dat ze dat bedoelt) werkt heel handig! Doe ik ook altijd.

ann vanherle zei

Zeker ga ik dit maken.Mooi

Janny de Roo zei

Prachtige ster ! Zo kun je nog veel meer decoraties maken......! Boompjes, bloemen enz......

Suus zei

Hele mooie ster en nog leuker omdat hij zelf gemaakt is.

meta zei

Mooi! Ik heb dat blad ook, maar heb dit nog niet gezien.