zondag 2 december 2012

WORKSHOP PUFFPASTA

Ik heb weer een workshop gedaan bij Zijdelings. Gil de Vloo had een leuk verhaal over het gebruik van Puffpasta.


Er zijn drie verschillende soorten puffpasta: wit opaque (geeft pastelkleuren), transparant (geeft iets heldere kleuren) en gekleurde puffpasta (in diverse kleuren, waaronder zwart). Maximaal 50/50 mengen met acryl- of textielverf.

Je kunt puffpasta op verschillende manieren aanbrengen: met een stempel, sjabloon, rubbingplate met roller, kwast, thermofaxscreen, spuitflesje enz. en op verschillende soorten ondergronden (mits redelijk hittebestendig). Maar je kunt ook twee dunne lagen stof (organza, tule) aan elkaar lijmen, wat hele leuke effecten geeft.

Het oppuffen kan met een strijkijzer (bakpapier!) voor een heel egaal resultaat of met een heatgun voor een hobbeliger resultaat. Met de heatgun zie je beter wat je aan het doen bent, maar de kans op verbranding van de puffpasta of de ondergrond is groter.

Mijn favoriet is de blauwgeverfde Veloreen met oranjerode klodders (met de kwast) en de groene Tyvek met oranje en witte sjabloonprint.
Een heel veelzijdig product waar ik voorlopig mee vooruit kan...

7 opmerkingen:

ann vanherle zei

Leuk om de resultaten te zien

Hannie de Beer zei

Heel veelzijdig spul puffpasta! Ik verwerk het ook heel regelmatig. Leuke experimenten heb je gemaakt!

Liesbeth Wessels zei

Klinkt allemaal heel leuk, terwijl ik tot nu toe met dit spul wat moeilijk uit de voeten kan. Helaas is Tilburg te ver weg voor zo'n workshop. Maar je geeft een aantal mogelijkheden weer, dus in rustige tijd er maar eens voor gaan zitten, groeten van liesbeth

janneke zei

Leuk te horen dat er toch zo veel mogelijkheden zijn. Ik sluit me aan bij Liesbeth maar ik denk dat we van jou nog veel gaan horen!
Met andere woorden: ik ben heel nieuwsgierig naar nog meer resultaten en toepassingen.

Joke zei

Leuk spul Puffpaint, maar ik wist niet dat er ook kleurloze en zwarte was. Leuke resultaten. Ben benieuwd wat je er verder mee gaat doen.

Suus zei

Mooie resultaten en ik heb weer wat geleerd, wist niet dat je puffpaint tussen 2 lagen organza kan doen, en dan voorzichtig warm maken? Ga ik uit proberen.Dank je wel Cristel

Christina zei

Wat leuk spul is dat he