vrijdag 14 december 2012

RECYCLEBARE KERSTKAARTEN

Ook dit jaar heb ik kerstkaarten gemaakt, maar heb ik het wat grootser aangepakt, omdat er ook nog een namenlijstje van het Artquiltforum bijkwam.


Op een oud laken wat kerstbomen geprint in zilver en groen. Toen vulling en achterkant ertegen gequilt. Na besproeiing met Soda Ash, besproeid met Procion. Opgerold in plastic en op de verwarming gelegd.


Op maat gesneden en opnieuw de kerstboom erop geprint, maar nu met Puffpasta en ingestrooid met glitterpoeder. Na droging met de heatgun gepuft en afgewerkt met breiwol.


Toen bedacht ik me dat het zonde zou zijn om zo'n kaart maar één keer te gebruiken. Dus een sticker erop geplakt met het verzoek om deze kaart volgend jaar door te sturen naar iemand anders! Want wat moet je er anders mee en volgend jaar krijg je toch weer een nieuwe...

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Mooi zeg,en een prima idee om ze door te sturen! Ieder jaar recycle ik de mooie kaarten weer. Wel opletten van wie hij kwam?

Christina zei

Gerecycled kaarten. Geweldig idee.

Maar waarom heb je eerst gestempeld voordat je ging verven? Zag je daar nahet verven nog wel wat van? En waarom verven inclusief vulling en achterkant? Je ziet: ik ben nieuwsgierig,

ann vanherle zei

Zeer mooie kaart

Janny de Roo zei

Die stempelkerstboompjes kan ik niet terugvinden, maar de de zilverkleurige en grote groene bomen wel en die zien er prachtig uit. Een heel goed idee om kerstkaarten te willen recyclen....maar ik ben nog niet zover....ik denk dat ik er moeilijk afstand van zal gaan doen....! Heel erg bedankt voor je prachtige kaart Chris !