maandag 29 oktober 2012

FIBERMAILDAG 2012

Vandaag was weer onze jaarlijkse Fibermaildag bij LTC in Leiden. Ik ben er samen met Saskia uit Bergen op Zoom naar toe gereden. We begonnen met koffie en cake, verzorgd door Trees, omdat ze morgen jarig is.


Omdat niet iedereen om 11.00 uur aanwezig was, begonnen we met een Show & Tell. Diverse leden hadden hun Album Amicorums meegenomen. Ook verjaardagskaarten, maandquiltjes, armbandjes en broches, een boekje met vogeltjes en de spiksplinternieuwe colshawl van Marja werden besproken. En dan waren er ook nog een paar grotere quilts te bewonderen, o.a. van de duo-ruil.


Inmiddels was ook Liesbeth gearriveerd voor een enerverende workshop over Lutrador.


We hebben gewerkt met wateroplosbare inkt (Ecoline) en wateroplosbaar krijt (Neocolor II van Caran d'Ache).


Maar ook met Transferverf en Transferkrijt, eerst op papier aangebracht en toen op de Lutrador gestreken. Tot er een potje Transferverf omviel en de Lutrador er rechtstreeks in gedipt werd. De grootste klieders staan natuurlijk weer vooraan...


En natuurlijk hebben we de Lutrador ook bewerkt met de heatgun en de soldeerbout. De hele gang lag bezaaid met proefjes.


Dankzij Liesbeth weten we nu allemaal hoe veelzijdig het werken met Lutrador kan zijn (volgens mij heeft ze aandelen in het bedrijf...). Een bedankje, aangeboden door onze moderator Trees, was dus wel op zijn plaats!

Ergens tussendoor hadden we ook nog een grabbelton, die we zelf gevuld hadden met leuke hebbedingetjes (helaas was ik dat vergeten).

En natuurlijk was er ook nog de mogelijkheid om te shoppen bij LTC. Ik heb een assortiment wateroplosbare inkt en marmerverf gekocht.

Dit was weer een superleuke dag met een groep gezellige mensen. En voor wie het gemist heeft: volgend jaar weer een kans! En voor wie dit ook mee wil maken: meld je aan bij onze Fibermailgroup...!

12 opmerkingen:

Ineke zei

Dat ziet er gezellig uit en weer heel wat geleerd denk ik.

Hannie zei

Ooh wat vind ik het jammer dat ik er niet bij kon zijn. Een geweldige dag hadden jullie!

marjolijn zei

Oh wat was dat weer leuk. En dan heb ik me net afgemeld voor de fibermailgroep. Maar ja, soms moet je keuzes maken.

Christina zei

ZIet er uit als een fantastische dag. Dus nu kunnen we binnenkort van de aanwezigen dingen in luttradur verwachten. Ik verhueg me er al op.

Ellen zei

Een mooi verslag van een gezellige dag.Ik heb genoten.
ELLEN

Trees Wolffers zei

Wat een leuk verslag en leuke foto's van een gezellige dag

Nienke zei

Miss Lutrador Liesbeth weet het prima over te brengen, wat een leuke mogelijkheden he? Echt ook iets voor jou!

ann vanherle zei

Benieuwd wat je er mee gaat doen.

Marrie-jette zei

Mijn geboortestad en mijn favoriete winkel!Daar moet ik wel op reageren.Je hebt een leuke dag gehad zo te zien.
Groet Marrie-Jette.

Janny de Roo zei

Tja, dat heeft ook wel mijn interesse. Overigens komt er binnenkort iets van Lutrador op mijn Blog.Heb het al af maar mag het nog niet laten zien.....!

Liesbeth Wessels zei

Hoi christel, leuk verhaal, en leuke foto's, die van mezelf heb ik gedownloaded. groeten van liesbeth

nadia zei

Wat hebben jullie een gezellige en leerzame dag gehad, jammer dat ik er niet bij kon zijn. Ik neem aan dat jij de grootste klieder was die vooraan stond :)en nog wel met een witte blouse aan.......Groetjes, Nadia