zaterdag 28 februari 2015

ARTQUILTGROEP ZUID: scheerschuim thermofaxen

In het februari/maart nummer van Quilting Arts stond een artikel over thermofax printen met scheerschuim. Leontien diepte dit onderwerp verder uit en zette voor de groep een leuke workshop in elkaar.


Meng twee eetlepels scheerschuim zonder menthol (!) met twee theelepels textielverf en roer deze door elkaar. Meteen beginnen met printen op witte of reeds gekleurde stof. Gebruik een schuimkwast om de verf door het thermofaxscherm te drukken. Föhn de print droog en eventueel strijken om te fixeren. Je kunt verschillende prints naast en over elkaar maken.Omdat ik erbij was, moest er weer gekliederd worden! Ik wilde van mijn witte ondergrond af, dus draaide ik mijn lap om en maakte hem nat met water. Daarna met de hand (of een schuimkwast) het restant scheerschuimverf over de achterkant verdelen en inpappen.Een deel van de verf dringt door naar de voorkant en geeft een prachtig wazig aquarel-effect.
De bovenste vogeltjes zijn van mij; de onderste vogeltjes zijn van Jeanette.

Tips: gebruik geen acrylverf en metallic verf van Jacquard; deze zijn slecht te verwijderen van je scherm! Ook scheerschuim met menthol is slecht verwijderbaar. De basic scheerschuim van Appie ruikt ook nog 'ns heel lekker!

4 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

leuk idee en inderdaag de softe tinten vind ik mooi.

Janny de Roo zei

Lief dat je dit weer even uitlegt. Zijn de vogels gestempeld...?

Hannie de Beer zei

Leuke techniek, zo krijg je weer heel aparte resultaten !

ann vanherle zei

Weer lekker bezig , met mooie resultaten