zondag 21 september 2014

VAL D'ARGENT 2014 - Sainte-Croix-aux-Mines, Lièpvre en Rombach-le-Franc

Dit jaar werd voor de twintigste keer het Carrefour du Patchwork gehouden in Val d'Argent en het was ontzettend druk. Dat had ik al gemerkt bij het boeken van ons hotel. De wijde omgeving was in het voorjaar al volgeboekt.
Dus hadden we dit jaar een hotel in het sprookjesachtige Riquewihr.


Donderdag zijn we achteraan begonnen met in Rombach de Duitse quiltgroep "Network Quilters". Zij toonden de combinatie van muziek en quilts; iets wat bij DH duidelijk in de smaakt viel!


In de kerk werden werken getoond, waarvan onderdelen (bladeren) gemaakt zijn door Afghaanse vrouwen en meisjes. Ter ondersteuning van het goede doel heb ik een geit gekocht.


Toen door naar Lièpvre voor nog twee locaties. De kerk hing vol met quilts van de Oekraïnse Irina Fomina.


In de grote hal hing van alles wat, maar wat de meeste indruk op mij maakte was het werk van Olivia Uffer. Zij combineert schilderkunst met textiel en keramiek, in prachtige fantasielandschappen.


Als laatste locatie was Ste-Croix aan de beurt, met in villa Burrus weer een hele reeks uit Japan, waaronder deze van Mieko Miyama.


Ook bijzonder was het goed gevulde werk van Catherine Bihl, van geverfde stofferingsstoffen.


In de laatste grote hal hing van allerlei allooi, met als topper deze grote boom van Noriko Matsutou.


En daarna was het tijd voor iets heel anders: een bezoek aan het kasteel Haut Koeningsbourg.


Gebouwd op een bergkam tussen de 12e en de 15e eeuw en in de 17e eeuw totaal verwoest door de Zweden.Van 1900 tot 1908 volledig gerestaureerd door de Duitse keizer Wilhelm II die er niet lang van kon genieten. Want in 1919 werd bij de vrede van Versailles bepaald dat de Elzas teruggeven moest worden aan Frankrijk.


En na een heerlijke streekmaaltijd vroeg het bedje in want er stond nog meer op het programma,,,

6 opmerkingen:

els zei

Prachtig werk. Zo te zien hebben jullie genoten.
Fijn dat je ons laat meegenieten.

Hannie de Beer zei

Geweldig toch, wat is er weer veel moois te zien! En leuk de geit! Is het ook voor een quiltprojectje? Enkelejaren geleden verkocht ik voor die stichting tulp borduursels in Alkmaar, en deed mee aan een wedstrijd. Ook voor het goede doel. Geniet maar lekker door, en wij genieten mee!

Janny de Roo zei

Dank dat je ons mee laat genieten.....

marjolijn zei

De huisjes van Olivia waren bij mij ook favoriet. Maar er was zoveel meer te zien. Geweldige tentoonstelling. Ik heb ook genoten. Ik heb je helaas niet gezien.

Nienke zei

Mooimooimooi, en dat was het!

Saskia zei

Leuk he die quilts met bijpassende
muziek ! Of andersom.. Er was natuurlijk eerst de muziek.