donderdag 20 september 2012

VAL D'ARGENT - Ste-Marie-aux-Mines

Vrijdag heeft de hoteleigenaar ons naar een Renault-garage gesleept, waar bleek dat de distrubutieriem verschoven was, waardoor de kleppen verbogen waren. Onderdelen besteld; de reparatie zou waarschijnlijk een week gaan duren.


Dus op zoek naar een huurauto. Helaas in de wijde omtrek niet verkrijgbaar. Gelukkig stond er een klein bedrijfswagentje bij het hotel (ja, dat is Duitsland, niet Spanje!) dat wij zolang konden gebruiken.

's-Middags weer terug richting Frankrijk gereden.
Op de twaalf verschillende locaties was weer heel wat moois te zien.

In Chapelle Saint-Joseph hingen de inzendingen voor de wedstrijd, met als thema: "Yesterday, Today, Tomorrow" Heel bijzonder was deze Japanse generatie, gemaakt van garens.

 
De quilts van Nienke Smit en Marijke de Weerd, gemaakt naar aanleiding van de workshop van Sue Benner, hingen in een grote hal.
 
 

Er hing daar ook nog werk van Libby Lehman en Inge Hueber, quilts uit Australië en artquilts van SAQA-leden. Verderop was de quiltverzameling van John M. Walsh III te zien. Wow, die man heeft smaak!
 
 
En in de Eglise Saint-Louis hingen moderne quils van Regula Affolter (bovenste foto) en Uta Lenk (onderste foto). Die man in die geruite blouse loopt behoorlijk in de weg ;-) 


 
De foto's zijn maar een greep uit de meer dan 175 foto's die ik gemaakt heb!
 
In het winkelgedeelte kwam ik nog een paar leuke dingetjes tegen: het boek Fusing Fabric van Margaret Beal, een paar klosjes gemeleerd garen, de nieuwe Quilt & Zo, twee leuke lapjes, een Frans quiltblad (niet te lezen, maar mooie plaatjes!) en twee bollen mooie wol.
 
 
 Wordt vervolgd...


4 opmerkingen:

Hannie zei

Een groot geluk,dat jullie de auto meekregen,anders zou je al dit moois hebben gemist. Wat een manifestatie. Het lijkt wat op het Groninger Quiltfestival als ik die kerk zo zie. En leuk de aankopen. Het boek fusing fabric heb ik ook Heel goed!

Ineke zei

Dat hotel verdient een warme douche!

Christina zei

Dat is nog eens iemand die meedenkt. geweldig toch dat jullie die auto zo maar mogen lenen. Heerlijk om weer mee te genieten van al dat moois.

Nienke zei

Oh fijn dat je toch de gelegenheid had om alles te zien, het zou zo jammer geweest zijn, ik kan aan de foto´s zien dat we van dezelfde dingen hebben genoten!!