vrijdag 21 september 2012

VAL D'ARGENT - Ste-Croix-aux-Mines

Op zaterdag zijn we met "ons bestelwagentje" richting het Zwarte Woud gereden. Lekker slingeren door de bossen en langs pittoreske dorpjes.


En zondag was het laatste dorp aan de beurt. In de kerk hingen kleurrijke quiltjes uit Zuid-Afrika. Iets verderop vrolijke bloemen van Elsbeth Nusser-Lampe. En in Villa Burrus was allerhande werk uit Japan (foto) te zien.


In de laatste grote hal hingen ook nog quilts uit Japan, Tsjechië (foto) en de Provence.


Maar het mooiste werk hing aan 't eind: de tentoonstelling "Sings of the Times" met werk van o.a. Barbara Blattl (bovenste foto) en Judith Mundwiler (onderste foto). Fotograferen was verboden, maar mijn Frans is nou eenmaal ontoereikend...Ook de Vogezen zijn heel mooi, met als hoogtepunt de stad Colmar.


Nadat we maandag nog wat door Duitsland gereden en gewandeld hadden, kregen we slecht bericht: de motor was onherstelbaar beschadigd. Dus een auto gehuurd en terug gereden naar Nederland. Nu moeten we alsnog een keer terug om de auto op te halen; we weten alleen nog niet wat we er verder mee moeten. Misschien moet ik mijn bankrekeningnummer vermelden...

6 opmerkingen:

ann vanherle zei

Colmar is inderdaad een mooie stad. Bedankt voor de foto's

Janny de Roo zei

Bah...wat een ellende dat je dan hebt...! Als het dan toch moet gebeuren, kan het maar beter in je eigen landje zijn.....Leuk dat "niet fotograferen" -logootje.....is inderdaad niet te verstaan in het Nederlands...haha !

nadia zei

Hahaha en dat bordje naast de quilt begreep je waarschijnlijk ook niet....LOL. Wat een heerlijke dagen heb je gehad, even lekker er tussenuit! Jammer van de autopech maar het geheel is daar ter plekke voor jullie wel goed opgelost.
Bedankt voor de (illegale) foto's, zo genieten we allemaal een beetje mee! Groetjes, Nadia

Hannie zei

Geweldige dagen waren dit, met veel moois,uitgezonderd dan de autopech!
Kan de auto niet opgehaald worden,om hier te repareren.Iets voor de verzekering misschien?

Nienke zei

Ja het lijkt mij ook dat de reisverzekering de auto voor je ophaalt/nalevert? Echt stoer dat je je pret niet hebt laten bederven door deze autopecht!

Christina zei

Ik moet hier erg om lachen. En dan ook nog de quilt met de afbeelding van het 'niet fotograferen'ernaast publiceren. Hoop dat je er geen gedonder mee krijgt.