dinsdag 3 april 2012

THREADSKETCHING met Susan Brubaker Knapp

Vandaag de tweede workshop gehad van Susan Brubaker Knapp: schetsen met naaigaren.
Na een uitgebreide uitleg en bespreking van haar eigen werk, zijn we begonnen met het overtrekken van de vleugels op stof. Daarna het lijf, de poten en de ogen geknipt van met vliesofix verstevigd stof en in de goede richting (!) op het stof gestreken.


Het uitzoeken van de juiste kleur garen heeft wat voeten in aarde gehad (te licht, te donker, te flets...), maar is uiteindelijk (met veel tips van collega-quilters) toch gelukt.


Eerst wordt het lijfje en de poten gestikt en daarna zijn de vleugels aan de beurt. Om scheeftrekken en bobbelen (nieuw werkwoord) tegen te gaan wordt ook de achtergrond van stiksels voorzien: ringen van waterdruppels. Als het hele oppervlak naar eigen smaak en inzicht van voldoende steken is voorzien, kan er tussenvulling en achterkantstof tegen en kan het quilten beginnen. Het eindresultaat zal in een volgend bericht te zien zijn...


Natuurlijk was de rest ook heel enthousiast over deze workshop, met als grote verschil: de stilte van gisteren tegen het kippenhok van vandaag. Dank aan Lya voor de goede organisatie en hopelijk gaat zij in de toekomst nog meer leuke workshops organiseren.

Also again many thanks to Susan for her enthusiasm and good advice. We all hope you've had a pleasant stay in Holland and have a nice trip back to the US!

7 opmerkingen:

marjolijn zei

Zo te lezen heb jij net zo genoten als ik. Wat een heerlijk mens en wat kun je veel van haar leren.
gr. Marjolijn

Marrie-jette zei

Dank voor het delen.Ik hou van dit soort van techniekjes dus ga je vast een na apen.....

Hannie zei

Ook dit is weer een prachtwerkstuk! Wat gezellig om je evaringen met ons bloggers te delen! En voor jullie waren het geweldige en leerzame dagen.

Nienke zei

Die Libelle heb ik eerder gezien ;-) en ziet er prima uit maar wat een gaaf lapje!! Zelf geverfd?

Corinne zei

Was een geweldige workshop, wat ontzettend leuk om je een keer te ontmoeten.

Dea zei

O, wat is jouw libelle mooi geworden! Ik ben iets te lang doorgegaan met thread sketchen, ben ik bang. Bij jou is het precies goed.
Wat een geweldige dag, hè? Grappig, ook bij ons was het tijdens wholecloth painting heel rustig. Meditatief werkje blijkbaar.

christina zei

JE libelle is prachtig geworden. Jij hebt er voor gezorgd dat je voldoende contrast hebt. En wat sta je mooi op de foto met de juf