donderdag 3 november 2011

FIBERMAILDAG

Vandaag samen met Nadia naar de fibermaildag gereden bij LTC in Leiden. Na wat fileleed waren we precies op tijd voor de workshop van Tonny: pakpapier veranderen in kunstleer.

Het pakpapier eerst flink kreuken. Daarna platdrukken en plakvlieseline tegen de achterkant strijken. De voorkant voorzien van acrylverf. Bruin geeft een natuurlijke leerlook, maar alle andere kleuren zijn natuurlijk ook toegestaan.


Na droging zijn de mogelijkheden legio: plakletters (in dezelfde kleur geverfd) opplakken en afwerken met metaalverf en acrylmedium. Of voorzien van vliesofix en er allerlei embellishments (veertjes, glitters, pailletjes) opstrijken (met bakpapier). Of vilt, wol of andere stofjes er op naaien.
En het eindresultaat kan een boekomslag worden. Of een leuke kaart, miniquiltje, 3D-objectje...


Ik ben dan ook zeer benieuwd wat de rest van onze groep er van gaat maken. Misschien kunnen we de eindresultaten nog bewonderen op de diverse blogs of bij de Fibermailgroep...

Verder was het een gezellige dag met een show en tell, uitwisselen van tips en technieken, snuffelen in de winkel van LTC. Volgend jaar hopelijk weer!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, Chriss-cross , het was een erg leuke dag. Altijd weer heerlijk om zoveel geinspireerde mensen te ontmoeten.Ik ben ook benieuwd naar wat iedereen ervan gaat maken.
Volgend jaar weer he?

groetjes, Tonny

Hannie zei

Ja zeg, dat is snel! Daar kan ik tegenop. Leuk dat je al een bericht hebt geplaatst! Het was ook een heel leuke en fijne dag!Zeker om nu de leden eens in het echt te ontmoeten.En nog weer een mooie techniek geleerd! Ik heb net nog wat letters opgestreken!

Marrie-jette zei

Hee wat leuk!Toevallig ben ik laatst ook bzig geweest met papier maar toch heel anders.Zal er een een blogje over schrijven.Deze ga ik ik vast ook eens uitproberen.

Corinne zei

Wat zal dat een leuke en leerzame dag geweest zijn!!!

Christina Fokkema zei

Dat is grappig, ik heb net geleerd om op dat gekreukelde papier geverfde vlisofix te strijken. Zo zie je maar weer hoeveel mogelijkheden er zijn.