woensdag 2 november 2011

BSR-FOBIE

Ja, echt waar. Ik ben bang voor mijn BSR-voetje. Waarom? Omdat ik steeds het gevoel krijg dat "dat ding" niet doet wat ik denk dat het zal doen. En dus gebruik ik liever voetje 9.

Maar ja, dat is zonde van zo'n duur voetje. En dus heb ik eerst een internet zelfstudie gedaan in machinaal quilten, droog geoefend met pen en papier en toen van onderuit de kast mijn BSR-voetje tevoorschijn gehaald.

Alle begin is moeilijk (lees: afgrijselijk). Dus simpel begonnen met een ondergrondlap, voorzien van fiberfill en achterkant. Daarna rode lapjes erop gestikt.
Toen het angstzweet van mijn voorhoofd geveegd (geeft lelijke vlekken) en begonnen met een simpel patroon (het blad rechtsboven).


Niet echt goed gelukt, maar wel de smaak te pakken. De tweede (schuine driehoek linksboven) ging al veel beter en de rest is (in mijn ogen!) goed gelukt. Beetje bibberig op sommige plekken...


Het tussenstuk gevuld met "tanden" en er een schetsboekhoesje van gemaakt.

6 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

Knap dat je het zo aanpakt.

Die patroontjes van leah zijn heel handig om te oefenen. Ik doe het net als jij hoor, en ik heb echt al heel wat kilometers gequilt. Helaas niet met de bsr, want die doet niet wat ik wil.

janneke zei

Leuk dat je mijn volger bent geworden.
Ik ga jou ook gauw toevoegen.
Leuk blog heb je!!

Aart zei

In het begin vond ik het ook eng om met de BSR-voet te werken, maar ik vindt het nu heerlijk. Ik zeg weleens tegen mensen dat je eerst een borrel moet nemen, daarna een kruisje slaan en dan gaan met die........
Gebruik je dan BSR-1 of BSR-2?
Kijk eens naar het label HERFSTBOS op mijn blog, daar heb ik aantal vlakvullingen inzitten die met de BSR zijn gedaan.
http://quiltaart.blogspot.com

Marrie-jette zei

Het lijkt mij ook lastig hoor!Gelukkig naai ik al jaren met een Husqvarna en dat vind ik een heerlijke machine.Doe er alles mee,heerlijk!

Hannie zei

Met heel veel oefenen lukt het je zeker. Straks maak je de mooiste freemotion werkjes! Gewoon uit de vrije hand lukt mij het beste. De BSR voet hen ik zelden gebruikt.

ina zei

Karin Lipton en ik hebben hele goede anti-BSR-fobie tips geschreven op het Bernina-blog.

Er zijn jammer genoeg ook heel veel mensen die zichzelf en anderen een BSR-fobie aan ( laten ) praten.