woensdag 10 augustus 2011

SHIBORI: pole winding

Een reep stof (140 x 30 cm) eerst lichtrood geverfd. Na droging een aantal keren dubbel gevouwen en gestreken, tot er een reep ontstaat van ca. 1,5 cm breed.
Een stok (kan ook bezemsteel o.i.d. zijn) eerst bekleden met plasticfolie om verkleuring te voorkomen.
De reep behulp van een elastiekje aan de bovenkant van de stok vastgemaakt. Daarna de reep gedraaid om de stok gedraaid en het andere uiteinde ook met een elastiekje vastgezet.

Het geheel op een bakje gelegd en met strepen aangebracht met een kwast met ietwat verdikte Procion-verf. Daarna besproeid met soda-oplossing en afgedekt met plastic.
Het resultaat is niet naar mijn zin: de verf is niet ver genoeg in het lapje gedrongen.


Hetzelfde met een (dikker) wit lapje, maar nu netjes in harmonica gestreken. Eerst doordrenkt met lichtgele verf. En daarna van twee kanten robijn en turquoise verf erop gedruppeld.


Deze is onverwacht (vanwege de dikte van het stof en het vouwen) heel mooi geworden.Ik heb alles maar in de oven gezet (op 50 graden), omdat het vandaag niet bepaald warm en zonnig was!
Lekker: warme slagroomijs met karamelsmaak...

2 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

wat jammer toch als het niet wordt wat je ervan had verwacht. Maar die onderste is echt heel mooi.

Suus zei

Jammer is dat hè als het niet het verwachte resultaat heeft, zou het komen als er teveel stof om de steel zit? Misschien moet je eens een dikke regenpijp proberen. De andere zijn erg mooi.