vrijdag 23 oktober 2015

ARTQUILTGROEP ZUID: momigami & gelli plate printen

Tijdens deze bijeenkomst van de AQGZ, verzorgd door Jeanette, zijn we bezig geweest met Momigami en Gelli Plate printen.


Momigami is een Japanse papierverwerking. Met behulp van wat olie of was het papier met de handen verkreukelen met als resultaat dat het papier aanvoelt als stof en ook als zodanig verder te verwerken is.Vooral het "bruin" pakpapier gaf hele goede resultaten.

Daarna aan de gang met monoprinten op de Gelli Plate. Eerste de plaat voorzien van een middenwaarde textielverf. Met een stempel verf verwijderd en afgedrukt op een naastliggend lapje. Dan een afdruk gemaakt met een nieuw lapje.


Weer een nieuwe laag verf aangebracht en ook met weer met een stempel verf verwijderd en opnieuw op het naastliggende lapje afgedrukt. Nieuw lapje voor de afdruk.
Vervolgens een dunne laag donkerkleurige verf aangebracht en intensief een patroon aangebracht met een zachte spatel. Met het bestempelde lapje een afdruk gemaakt.


Op de andere twee lapjes in bijpassende kleuren gestempeld, waardoor er als het ware een serie ontstaat. En zo zijn er heel wat leuke en bruikbare lapjes ontstaan!2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Altijd een succes met monoprinten! De lappen zijn mooi, en heel bruikbaar!
Leuke techniek met papier en was!

harada57 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.