dinsdag 21 januari 2014

DOEZZ: thema vakantie

Mijn eerste boekje voor Doezz is klaar; het thema is "vakantie". En vakantie wil vaak zeggen: met ons bootje naar Zeeland!


Ik heb eerst de achterkantstof gemaakt: een witte stof met donkerblauw dessin uit de voorraad gehaald (was de voering van mijn eerste jasje, waarschijnlijk gemaakt rond 1987) en geverfd met Procion. Daarna bewerkt met Inktense blocks, omdat het nog niet naar mijn zin was.


Toen een traditioneel gequilt bootje gemaakt. Is misschien wel leuk om een hele quilt van te maken in navolging op alle huisjesquilts (maar waarschijnlijk niet door mij!)


Foto's afgedrukt met een laserprinter en achter organza gelamineerd. De achtergrond is de kaart van Zeeland, geprint op Veloreen. Bij sommige foto's schijnt de achtergrond door de foto.


Daarna alle foto's en de bootjes aan elkaar genaaid en afgewerkt met een randje van breiwol. Het leuke is dat je het boekje op verschillende manieren kan neerzetten. Op naar het volgende project...

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ik zag het op de blog van Doezzels. Leuk idee!

nadia zei

Hoi Christel, dat is een leuk boekje geworden! Supergrappig om daarvoor de vorm van (jullie) bootje te nemen. Ben je nog steeds druk met je nieuwe baan, al een beetje gesetteld en je draai gevonden? Groetjes, Nadia

els zei

Erg leuk boekje geworden Christel. Bovendien een mooie herinnering aan je vakanties in Zeeland.