zaterdag 30 november 2013

BERNINA ADVENTPROJECT 2013: KERSTBOOM VAN ZIJDE

Op het Berninablog stond een oproep om mee te doen aan een nieuw adventproject. En omdat ik toch verder niets te doen heb (ahum!), heb ik me daarvoor ingeschreven.
Per post kwam een pakketje met daarin een lapje roomwitte zijde (ondergrond), twee kleinere lapjes rode en groene zijde en drie klossen garen in bijpassende kleuren.


Eerst een ontwerp gekozen van een doodle kerstboom. Ik heb hiervan vorig jaar een thermofaxscherm laten maken. De lijnen verdikt en overgenomen op vliesofix.


De vliesofix tegen de groene zijde bestreken en uitgeknipt. Daarna op de rode zijde geplakt en langs de contourlijn uitgeknipt.


Ondertussen de ondergrondstof bedrukt met gouden en koperen (puffpasta) kerstbomen. Voorzichtig met de strijkbout laten pufffen, want de zijde is heel kwetsbaar. Het rode lapje had al aan mijn strijkbout gehangen!


Opnieuw vliesofix gebruikt om de kerstboom op de ondergrond te plakken. Met de naaimachine erop genaaid. Daarna fleece onder het lapje gelegd, de contourlijn gestikt met een cordonsteek en de ondergrond gemeanderd.


Tot slot nog een paar gouden en koperen studs erop gelijmd voor een feestelijk tintje. Nu is hij klaar om bij Bernina tot een grote quilt genaaid te worden. Ben benieuwd naar het eindresultaat!
In totaal deden 30 deelnemers mee en van 1 tot 24 december zullen de resultaten van iedereen op het Berninablog te zien zijn

4 opmerkingen:

els zei

Wat een geweldig mooie kerstboom is het geworden.
Ben benieuwd naar het geheel straks op het Berninablog.

Hannie de Beer zei

Een pracht kerstboom! Je hebt er ook erg mooie technieken voor gebruikt! De slotfase wil ook wel zien.

janneke zei

Dat is alvast een hele creatieve kerstboom!

Sis Voorn zei

Ik heb je ontdekt via het quiltersgilde....
ben erg geinteresseerd in je machineprojekten, tot nu toe heb ik alleen maar met de hand gewerkt. Maar wie weet ??? ;-)