dinsdag 21 mei 2013

(QUILT)RONDJE NEDERLAND

In de meivakantie hebben we met ons bootje een rondje Nederland gedaan.


Eerst over de Hollandse IJssel naar Gouda voor de TT Artquilts in Nederland. Net voor we vertrokken had ik het boek van Henk Lijding al ontvangen.


Toen via Leiden richting Haarlem. In Hillegom ontdekte ik een leuk hobbywinkeltje, waar ik voor de kinderen een brei-ster met bolletjes katoen kocht. En dus werd onderweg iedereen voorzien van een heel mooi armbandje.

Daarna richting Amsterdam voor de Ghost Layer-workshop van Katie Pasquini Masopust. Ik had via internet het bijbehorende boek al gekocht, zodat ik me tijdens ons boottochtje wat in de materie kon verdiepen. Helaas was het boek onvindbaar, dus in volle overtuiging DH beschuldigd van weggooien met het oud papier... 
 

Dus bij gebrek aan leesstof en een naaimachine (ook flauw dat ik die niet mee mag nemen!) heb ik oude stoffen geprint. Uit kartonnen verpakkingen een paar sjablonen gesneden en op het steiger met dikbleek wat motieven aangebracht. Daarna verder ingekleurd met acryl- en textielverf.


En toen moesten er ook gympen geverfd worden!

4 opmerkingen:

ann vanherle zei

Prachtig hoe geconcentreerd de kinderen bezig zijn.

Hannie de Beer zei

Wat een bijzonder tochtje, al was het met wat kleine hindernissen.
En wat creatief zijn de kids!

els zei

Leuk zo'n tochtje met allerlei aktiviteiten.
Die schoenen zijn vast prachtig geworden.

nadia zei

Dat was een gezellig uitje! Leuke dingen hebben jullie gezien en vooral gedaan, wat een vondst om witte gympen te beschilderen. Heb je ook nog een foto van het eindresultaat?