dinsdag 15 mei 2012

BREIEN als therapie en tijdverdrijf

Breien is altijd heerlijk rustgevend: verstand op nul en blik op oneindig. Met het tikken van de pennen heb je alle tijd om het leven in al zijn vormen te overdenken. Grote en kleine issues gaan door mijn hoofd en voor de meeste problemen komen vanzelf de oplossingen. Maar breien is ook een perfect werkje om te tijd te doden.


Nu mijn dochter weer in het ziekenhuis ligt en voorlopig ook nog blijft, heb ik weer een oud breiwerk ter hand genomen om af te maken (lag al meer dan een jaar in de kast!). Het moet een vest worden met patchwork-ruiten. Ik ben nu met de mouwen bezig.


En voor de afwisseling ben in ook aan een nieuw breiwerk begonnen: een wollen (???) zomervest met plofmouwen. Op de foto lijkt de kleur blauw, maar het is in werkelijkheid lila. De patronen en de garens komen van Garnstudio Drops. Leuke site met gratis breipatronen!

7 opmerkingen:

Christina zei

sterkte met je dochter.

En wat een schitterend vest ben je aan het breien.

marjolijn zei

Sterkte Christel, ik hoop dat alles weer op zijn pootjes terecht komt. Prachtig vest wordt dit!
gr. Marjolijn

Nienke zei

Oh watsneu voor je dochter en jullie allemaal...
Hetzelfde vest heb ik ook gebreid, zo'n heerlijk werkje, goed voor het tot rust brengen van de hersenpan!!
Sterkte met alles.

Ineke zei

Sterkte met je dochter.

Hannie zei

Ik hoop van harte dat het snel weer beter gaat je dochter!Heel naar toch,maar ondertussen brei je maar rustig verder aan het supervest, en het prachtige mohairwerkje.
Heel veel sterkte!

ann vanherle zei

Ik heb de vest ook gezien bij drops maar had niet gedacht dat de wol inderdaad zo mooi wegbreid. Hopelijk je dochter weer vlug thuis!

Marrie-jette zei

He wat akelig dat je dochter zo ziek is.Veel sterkte met alles.
Breien is voor mij ook heerlijk,niet alleen onspanning maar zeker ook een inspanning,geeft niks...Het is en blijft een heelijk werkje wat je echt overal kan doen.