zondag 11 maart 2012

TEGELTJESQUILT deel 6 & slot

Zaterdag 10 maart was de opening van de expositie "Moderne quilts & Antieke tegels" in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Mijn eerste TT!!!


Van de daadwerkelijke opening (een uur lang allerlei speeches en informatie) heb ik weinig meegekregen, omdat ik heel benieuwd was, hoe mijn quiltjes hingen. Nou, ze hingen helaas niet, maar lagen in een vitrinekast, met daarbij vier oude spreuktegeltjes.
De rest van de TT was heel leuk ingericht, waarbij een mooie combinatie is gemaakt tussen quilts en tegeltjes. Een kleine impressie van de tegeltjes (van oud naar nieuw):
De laatste foto is van een tableau van Frouwien Soenveld, als voorloper op de hype "huisjesquilt".


7 opmerkingen:

Hannie zei

Nou Christel,niet zo gek zoals ze in de vitrine liggen! Ik ben erg benieuwd. 20 maart hebben we een overnachting in Eerbeek (Hadden een goedkope hotelbon) dus vlakbij,en kunnen we de tt zien en ook de miniquilt tt in Dieren gaan we bekijken, daar hangen we met de groep,"De Uitdaging" Dus 2 vliegen in één klap!

christina zei

Als je verwacht dat ze hangen kan ik me jouw schrik voorstellen, maar er komen nu in ieder geval geen handen aan om te voelen en dat is ook wat waard En zo gek liggen ze volgens mij helemaal niet. Je zult uiteindelijk best trots zijn.

Nienke zei

Nou dat ziet er prima uit! Wat ben je goed uit die mini-blokjes gekomen!

ann vanherle zei

Zelfs in de vintrinekast liggen je quiltjes mooi. De voorloper van de huisjes quilt vind ik prachtig.

feltfree på Åsly zei

Wat een mooie tentoonstelling zeg. Je kwam vast ogen te kort.
Wat die sneeuw betreft. Ik ben bang als ik het opstuur dat je alleen een kleddernat pakje in de bus krijgt.
Dank je voor de tips over de site. Ik had hem ook ontdekt. Prachtig allemaal. Ik ben nog zeker niet uitgeverfd.
Fijne dag Frederika

nadia zei

Hoi Christel, wat zijn ze mooi geworden en ik vind dat ze er goed bijliggen, het heeft nu iets van een heel waardevol object waar niemand aan mag komen.....

Marrie-jette zei

Leuk Christel,gefeliciteerd!(Niet naast je schoenen gaan lopen he?..LOL)