woensdag 21 september 2011

KLOSJESQUILT deel 4

En PLOP, ineens schiet er een idee in mijn hoofd. Als ik nou de achterkant verf volgens de ijsblokjesmethode van Corinne's blog.
Dus eerst naar de winkel voor zo'n ijsblokjesbakje. Toen drie kleuren (robijn, citrien en turquoise) Procion in de vakjes gedaan (ca. 3 ml per vakje). Zoutoplossing (ook 3 ml per vakje) erbij gedaan.
Tja, ik heb weinig verstand van verven, maar scheikunde vond ik altijd wel leuk op school! Dus ik rommel zo maar wat aan...


Een lichtgele lap in de soda gezet tijdens de invriesperiode. Grote vuilniszak opengeknipt en uitgespreid op het gras (jaha, in het zuiden schijnt de zon nu eenmaal wat vaker). Gele lap erop, ijsblokjes (die nog niet helemaal goed bevroren waren) erop, af en toe verplaatsen en wat dan nog aan de handschoenen hangt eroverheen spetteren. En dan "pappen en nathouden" met sodawater.


Nachtje buiten laten liggen en voorkomen dat de hond (ja, het is echt een hond en geen konijn!) eroverheen banjert.
En het resultaat is heel verrassend:De achterkant van het stof is mooier dan de voorkant!
Helaas hebben klosjes geen oren en willen dus ook niet goed luisteren; maar nu ik ze allemaal geregen heb, blijven ze wel platliggen...

5 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

wat een leuk idee. Zo past de achterkant qua kleurenpracht mooi bij de voorkant.

marjolijn zei

Dat is een prachtige lap geworden en past er geweldig goed bij!
gr. Marjolijn

Aart zei

Dat is een mooie lap geworden, fijn dat je nu de "you might also like" onder je blog hebt staan.
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie zei

Een heel leuk resultaat. Je lap is prachtig!Past zeker goed bij de klosjes. Wat ik ook helemaal te gek vind: Het bord wat je op de eerste foto hebt staan. Een waar kunstwerk,of toeval?

Nienke zei

Dat is een originele combinatie van strak en vrij spel. Mooi hoor!